Stel je eigen kast samen | Kant-en-klaar geleverd

Balkonkast & tuinkast

Een balkonkast of tuinkast van hout is vaak een mooie en duurzame manier van opslagruimte. Het past beter bij groene ruimte die een tuin en balkon vaak is en doordat een hout een natuurlijk materiaal is en lang meegaat is het daarmee ook een duurzamere keuze dan een kast van plastic of metaal. Daarnaast kan, als het hout is de loop van de jaren wat vergijst of wat dof wordt, het eenvoudig worden opgeschuurd en in de beits worden gezet om vervolgens weer jaren mee te kunnen.

Onderhoudsvrije tuinkast

Zoals gezegd zijn al onze tuin- en balkonkasten van duurzaam hout. De meesten zijn gemaakt van gempregneerd Douglashout wat er voor zorgt dat de kast wel 10-15 jaar mee kan gaan. Om de levensduur nog meer te verlengen is het aan te raden je kast vrij te houten van zand en vuil. Gebruik voor het makklijke vuil een zachte borstel en voor de wat hardnekkige vlekken een mild reiningsmiddel. Als je klaar bent zorg er dan voor dat je de kast altijd goed laat drogen.

Tuinkast verven

Om je tuinkast nog langer te laten mee gaan raden we je aan om daar verloop van tijd de kast in de beits te zetten. Dit is vrij eenvoudig. Je volgt hiervoor de volgende stappen:

1. Maak je houten kast grondig schoon met water en een mild reinigingsmiddel. Laat het daarna goed drogen.

2. Schuur het hout lichtjes op met een fijn schuurpapier om oneffenheden te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de beits later beter hecht.

3. Breng de beits aan met een kwast of een roller, volg hiervoor de instructies op de verpakking. Laat de beits goed drogen tussen de lagen.

4. Breng eventueel een tweede laag beits aan, als je een diepere glans of bescherming wilt.

5. Laat de beits goed drogen volgens de instructies.

Tip: zorg dat je je kast zoveel mogelijk in stofvrije omstandigheden schildert en laat drogen. En voila, je kast kan er weer jaren tegen!

Houten berging


Houten tuinkasten en balkonkasten zijn een ideale berging voor allerhande spullen. Zowel voor de opslag van kleine spullen zoals bloempotten, tuingereedschap, potgrond, gieter en andere kleine tuinspullen spullen. Maar ook zijn onze kasten hadig als bergruimte voor grotere spullen. Bijvoorbeeld zitkussens, klapstoeltjes, lang gereedschap, bezems, schoffel, hark, etc. Daarnaast zorgt het hout voor een warme uitstraling in de tuin of het op het balkon.

Welke berging past bij jou?

Bij De Balkonkast vind je verschillende typen houten bergingen. Onze tuinkasten zijn grotere opslagruimtes waar je veel tuinspullen in kwijt kan. Maar bijvoorbeeld ook kinderspeeldgoed, brandhout of groot tuingereedschap, zoals een grasmaaier. Ben je meer op zoek naar een compacte opslagruimte voor je balkon? Dan is een balkonkast wellicht een goede optie voor jou.Doordat wij altijd bij onze klanetn zelf de kasten monteren hebben we veel ervaring opgedaan welke type balkons er allemaal zijn. Van smal tot breed, onze balkonkasten zijn zo gemaakt dat ze optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte. Zodat je balkon niet alleen mooi opgeruimd is maar er ook genoeg ruimte overblijft of lekker te ziten en te genieten.

Plaats van de balkonkast

De meeste klanten kiezen ervoor om hun balkonkast aan een van de zijkanten van het balkon te plaatsen. Zo blijft de ruimte van het balkon optimaal benut. Ook wordt er vaak voor een schaduwzijde gekozen omfdat hier planten vaak wat moeilijker groeien en een kast dus beter tot zijn recht komt.

Plaats van de tuinkast

Vaak hebben mensen met een tuin (of terras) wat meer ruimte en dus ook meer keuze waar ze hun tuinkast plaatsen. Vaak kiezen onze klanten ervoor om hun kast tegen een muur, schuur of schutting te zetten. De plek is vaak toch afhankelijk van de inrichting van de tuin en eigen voorkeuren. De een plaast hem diep in de tuin, onder de patio, tegen de schuur, de anders naast het terras zodat spullen binnen handbereik liggen.