Stel je eigen kast samen | Kant-en-klaar geleverd

Balkonkasten & tuinkasten

De hoogwaardige kasten van De Balkonkast zijn ideaal voor op het balkon, in de tuin of op het terras. Een tuinkast is een opbergkast voor in de tuin of voor op een balkon, ook wel balkonkast genoemd. Het is een praktische manier om je buiten spullen op te bergen. Of je nu zoekt naar een compacte balkonkast voor het balkon of ruime tuinkast om al je klusspullen in kwijt te kunnen, bij ons vind je ongetwijfeld waar je naar op zoek bent. Al onze balkonkasten, tuinkasten en plantenbakken zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal, waardoor ze jarenlang goed blijven. Al de balkonkasten, tuinkasten maar ook plantenbakken, bloembakken en oppottafels van De Balkonkast zijn van hout gemaakt. Daarmee is de aanschaf een duurzamere keuze dan bijvoorbeeld een plastic kast of bloembak. En geeft hout ook nog eens mooiere natuurlijke uitstraling. En dat past toch veel beter bij een balkon vol planten of een bloeiende tuin?!

Tuinkasten, balkonkasten en meer!

Elke balkonkast, tuinkast, plantenbak, ompottafel of moestuintafel maken we zelf in onze werkplaats in Emmen. We houden ervan om met onze handen te werken en van haast niets, iets te maken. Hierbij is hout een geweldig natuurdroduct en geeft grote voldoening om van dit duurzame materiaal prachtige kasten en plantenbakken te maken. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een houten tuin- of balkonkast. Niet alleen omdat een duurzaam materiaal is wat lang meegaat, zeker bij goed onderhoud, maar ook omdat hout een atuurlijkere en esthetische uitstraling heeft. Zoek je een mooie en duurzame bergruimte voor op je balkon of tuin, overweeg dan een van de opbergkasten van De Balkonkast. Zo zijn al je tuinspullen, gereedschap, tuinkussens en andere spullen goed beschermd en opgeruimd. Wel zo netjes!

Levering tot aan het balkon

Onze balkonkasten en tuinkasten leveren we door heel Nederland. Veel balkonkasten leveren in de grote steden, zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Zwolle, Den Bosch en Groningen. Maar we komen ook graag in andere delen van het land. Als het om een balkonkast of tuinkast gaat leveren we die altijd persoonlijk af. Hierbij zorgen we ervoor dat de kast op de plek komt te staan waar jij hem wilt. Op het balkon 4-hoog, achterin de tuin, in de patio of op het terras. Geen plek is ons te gek. Plantenbakken, oppotafels en andere tafels willen we ook wel eens per koerier laten bezorgen als het bijvoorbeeld om maar een plantenbak gaat. Als onze producten worden dus kant-en-klaar geleverd. Je hoeft dus zelf niet te tillen of de kasten in elkaar te zetten. Dat doen wij voor je!

Houten balkonkast of tuinkast onderhouden

Vrijwel al onze kasten worden gemaakt van geïmpregneerd Douglashout. Of het nu voor op een (overdekt) balkon, in de tuin of het terras is, dit type hout is behandeld waardoor het beschermd tegen rotting, schimmels. etc. Daarmee is geïmpregneerd Douglashout ideaal voor onze kasten en kunnen ze lang mee gaan. Uiteraard kun je zelf ook nog maatregelen nemen om te zorgen dat ze lang mee gaan en er goed uitblijven zien. Lees hier ook meer over in onze blog. Zo kun je stof en vuil eenvoudig verwijderen met een borstel of (natte) doek. Vlekken kun je met milde schoonmaakspullen verwijderen, zoals wat zeepsop of allesreiniger. Om nog langer van tuinkast of balkonkast te genieten kun je het Douglashout ook nog verven met buitenbeits. Zo bescherm je je kast nog beter tegen vocht en schimmel.

Wanneer kies je voor een balkonkast of tuinkast?

Veel mensen worden blij van een opgeruimd balkon, terras of tuin. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor een mooie opbergruimte. Onze balkon- en tuinkasten zijn er daarom ook in verschillende formaten. Van een smalle balkonkast tot een grote tuinkast. Voor elke buitenliefhebber is er wel een oplossing. Zo is al je tuingereedschap, tuinspullen, kussens en andere accessoires veilig opgeborgen.

Waarom De Balkonkast?

Bij De Balkonkast maken we niet alleen hoogwaardige producten, we weten door onze jarenlange ervaring ook precies wat een goede tuinkast of balkonkast is. Doordat we geloven in service tot aan het balkon weten we wat een goede opbergruimte moet zijn. Omdat we telkens bij onze klanten thuis komen weten we exact waar en hoe een kast of plantenbak komt te staan. En wat mensen ervan vinden. Hierdoor hebben in de loop van de tijd onze producten steeds verder kunnen verbeteren. Zo hebben we de ventilatie in de constructie van de balkonkast en tuinkast kunnen optimaliseren, weten hoe het door ons gebruikte hout ´werkt´, hoe het dak waterdicht is én blijft. En kun jij zelf kiezen welke kleur sluitwerk en indeling jouw kast heeft. Maar ook wat de meest praktische indeling en sluitwerk van de kast moet zijn. Dankzij deze ervaring en de feedback van onze klanten kunnen we oprecht zeggen een kwaliteitsproduct te hebben waar je nog lag plezier van hebt.

Houten plantenbak kopen

Een houten plantenbak of bloembak heeft een mooie natuurlijke uitstraling en laat bloemen en planten nog beter tot hun recht komen. Zo zorgen plantenbakken voor een natuurlijk en fleurig balkon of terras. En omdat hout een duurzaam materiaal en goed bestand is tegen het weer, kunnen ze jarenlang mee. Onze houten plantenbakken en bloembakken zij er in verschillende soorten en maten en zorgen voor een natuurlijke omgeving van bloemen en planten.

Wat is een ompottafel of oppottafel?

Een oppottafel of ook wel ompottafel genoemd zijn houten tafels die ideaal; zijn voor het potten en verpotten van bloemen en planten. Een oppottafel of ompottafel is meestal op heuphoogte wat het gemakkelijk maakt je planten te verpotten; zo hoef je niet te bukken. Onze oppottafels zijn gemaakt van hout en kunnen ook gebruikt worden als gereedschaptafel of buitenbar.

Waar balkonkast en tuinkast kopen?

Een kwalitatief goede balkonkast of tuinkast koop je natuurlijk bij DeBalkonkast.nl. Dan ben je verzekerd van een duurzame oplossing voor al jouw buitenspullen. En dankzij onze ´tot aan je balkon´-service hoef je zelf geen bouwpakket o.i.d. in elkaar te zetten. Wij doen alles voor je!